fbdfb

09.10.2009 19:03

EWS ! NEWS ! NEW ! NEWS ! NEWS ! NEWS ! NEWS ! NEWS ! NEWS ! NEWS ! NEWS !

Florbalisté ve své premiéře v TFbL bronzoví

 

Konečná tabulka Táborské florbalové ligy 2008/9

 

1.

Delfíni Tábor

16

2

0

0

122

:

48

52

2.

Mrníci Opařany

14

0

1

3

94

:

55

43

3.

FbT Pláná n. Luž

10

2

0

6

87

:

57

34

4.

Mafie Tábor

10

0

1

7

99

:

68

31

5.

Helsinská Tábor

9

0

1

8

93

:

73

28

6.

Florbalový tým Tábor

7

1

0

10

69

:

79

23

7.

Draci Chotoviny

6

2

1

9

84

:

91

23

8.

Rafťáci So. Jistebnice

5

2

0

11

70

:

119

19

9.

Tazmani Jistebnice

3

0

3

12

53

:

92

12

10.

Sněhuláci Borotín

1

0

2

15

38

:

134

5

 

Tak nakonec se přece jenom podařilo našemu mužstvu vybojovat 3. příčku a přivézt do Plané kýžený bronz. Do zápasů odloženého 7. kola jsme nastupovali s vědomím, že můžeme sice ještě zaútočit na 2. místo Mrníků, ale také spadnout až na 4. pozici za Mafii. Po prohrách Mafie a po našem nešťastném závěru utkání s Mrníky, kdy jsme ztratili v posledních minutách vedení 3:2, bylo jasné, že máme bronz.To, že máme jistou medailovou pozici, či podcenění soupeře, vedlo k tomu, že jsme ligu nezakončili tak, jak jsme chtěli. Po tragickém výkonu v 1. půli, kdy si s námi Florbal team Tábor dělal, co chtěl, jsme děkovali pánubohu za to, že ani naši největší rivalové z Mafie nebyli schopní v sobotu bodovat. Takže pokud shrneme celé naše působení v Táborské florbalové lize, můžeme říci, že bylo nadočekávání úspěšné a naše malá občasná zaváhání prostě ke sportu patří. Na závěr nezbývá než celému týmu pogratulovat a přát si, aby byl  v příštím ročníku neméně úspěšný. Všichni přece víme, že obhajovat (nebo snad ještě vylepšovat) vydobyté pozice bude nesmírně těžké.

 

Zde najdete všechny hráče a brankáře, kteří se na úspěchu podíleli.

Pavel Škrábek, Jarda Pejša, Peťa Mládek, Honza Schmödl, Pepa Čepička, Jirka Černý, Robert Pochylý, Jiří Šimánek, Lukáš Jogl, Petr Svačina, Marcel Jogl, Lukáš Jogl, Tomáš Vávra, Roman Šebek, Radim Machoň, Pepan Vítů, Aleš Walzer, Lukáš Irsa , Pavel Grenar, Milan Černý, Martin Hruška, Tomáš Kotrba, Jirka Cintl, Vlasta Zúbek, Pavel Kotrba

 

Zápasy 9. kola

FbT Planá nad Lužnicí : Delfíni Tábor 2:3 (1:2)

( Jogl L. 1+0, Vávra 1+0, Škrábek 0+1, Šebek 0+1)

FbT Planá nad Lužnicí  : Tazmani Jistebnice  9:2 (5:1)

(Šebek 3+0, Grenar 2+0, Jogl L. 1+4, Vávra 1+0, Čepička 1+0, M. Černý 1+0, Vítů 0+1)

S určitou mírou nadsázky se po tomto kole dá říct: Tak jsme se konečně dočkali! Po jedenáctizápasové  vítězné šňůře jsme našli přemožitele. A musíme s respektem dodat, že pokud nás někdo měl porazit, byli Delfíni ti praví. Celý zápas byl vzhledem ke kvalitě celé soutěže nadprůměrný a o vítězství se bojovalo do poslední vteřiny. V posledních pěti minutách jsme sice měli výhodu přesilovky, ale opravdu jsme z této výhody nedokázali vytěžit proti výborně bránícímu soupeři téměř nic. Chuť a náladu jsme si spravili v druhém utkání, kdy jsme snaživé Tazmany převálcovali během prvních deseti minut a pak jen v klidu skóre navyšovali. Konečně se rozstřílel Romam Šebek, který se blýskl hatrikem.

 

Zápasy 8. kola

FbT Planá nad Lužnicí : Rafťáci Jistebnice 10:3 (5:0)

(Vávra 4+1, Grenar 3+1, Jogl L. 2+3, Jogl M.1+3, Walzer 1+0, Irsa 0+2, Čepička 0+1)

FbT Planá nad Lužnicí  : Helsinská Tábor  5:4 (1:1)

(Walzer 3+0, Vávra 1+0, Jogl L. 1+0, M. Černý 0+1, Škrábek 0+1))

S blížícím se koncem soutěže začíná přituhovat. Bylo to jasně vidět i mezi našimi hráči, protože mnohým dochází teprve nyní, že stačí jen pár krůčků a to, co se zdálo po úvodních třech prohraných zápasech celé soutěže utopií, by se mohlo stát skutečností. Umístění " na bedně" by jasně podtrhlo kvalitu plánského florbalu.

V sobotních zápasech nás nejdříve čekala jedna povinná výhra s Rafťáky z Jistebnice, které jsme smetli během uvodních deseti minut, a pak nesmírně důležitý duel s našimi pronásledovateli, Helsinskou Tábor. Hrálo se tedy v podstatě o šest možná rozhodujících bodíků. Oba týmy vstoupily do utkání velice opatrně, s jasným cílem nedostat první branku. I přesto jsme si během první půle začali vytvářet dost výraznou převahu, kterou jsme ale nadokázali gólově vyjádřit. A tak se naplnilo opět ono známé: Nedáš - dostaneš! Ještě štěstí, že se střelecky "nastartovala" naše malšická posila Aleš Walzer, který k vyrovnávacímu gólu přidal na začátku druhé půle další dva zásahy. Pak se dokonce ve 32. minutě zápasu zdálo, že si po další brance Lukáše Jogla v klidu, bez větší námahy dokráčíme pro cenné vítězství. Jak jsme se opět (pokolikázé už !!!) mýlili!!! To, co s námi během minuty a půl provedla Helsinská se nedá nazvat jinak než totální kolaps. Po tomto časovém úseku svítilo na ukazateli neuvěřitelných 4:4. V této situaci se ale ukázalo, že jsme se už trochu poučili. Následný time- out totiž proběhl absolutně v klidu, bez výčitek, v pozitivní atmosféře a s jasným cílem: Začínáme od začátku a neprohrajeme! Vyplatilo se. V posledních minutách zápasu jsme si vytvořili opět mírnou převahu, a když na časomíře svítilo 39:22, rozhodl svou dorážkou o našem důležitém vítězství Tomáš Vávra. Teď máme vše už opravdu ve svých rukách.

Ještě si neodpustím při pohledu na tabulku závěrečnou pochvalu pro naše obránce a hlavně gólmany. To totiž jsou ti, které nenajdeme vyjmenované s počtem vstřelených  gólů a  asistencí, ale bez jejich poctivého výkonu bychom stěží 11x po sobě zvítězili. Druhý nejnižší počet obdržených branek je výsledkem Pavla Škrábka, Jardy Pejši, Jirky Černého, Milana Černého a Pepy Čepičky a gólmanů Honzy Schmödla a Petana Mládka.

 

Zápasy 7. kola

FbT Planá nad Lužnicí : Mrníci Opařany 3:5 (1:1)

(Pochylý 1+0, Vítů 1+0 , Škrábek 1+0, Pejša 0+1, Vávra 0+1)

FbT Planá nad Lužnicí  : Florbal team Tábor  3:8 (1:5)

( Jogl L. 1+0, Grenar 1+0, Machoň 1+0)

 

 Zápasy 6. kola

FbT Planá nad Lužnicí : Draci Chotoviny  5:4 (4:1)

(Jogl Lukáš 2+0, Grenar 2+0, Čepička 1+0, Pejša 0+1, Vítů 0+1, Šebek 0+1, Walzer 0+1)

FbT Planá nad Lužnicí  : Mafie Tábor  5:4 (2:2)SN

(Jogl Marcel 3+0, Grenar 2+0 (SN), Vítů 0+1, Šebek 0+1, Čepička 0+1)

 

  Je to téměř neuvěřitelné, ale podeváté v řadě nenašel náš tým přemožitele. Oba duely měly sice konečné skóre totožné, ale k výsledným pěti bodům jsme došli po zcela různých cestách. V prvním zápase s Chotovinami jsme totiž trestuhodně ztratili v průběhu mezi  32. a 34. minutou jasné vedení 4:1 a nebýt fantastického sóla Lukáše Jogla celým hřištěm navíc ve vlastním oslabení, byli by zřejmě "na koni" chotovinští. I tak byl závěr zápasu infarktový, když jsme se v poslední minutě bránili ve dvojnásobném oslabení závěrečné power play.  Ve druhém zápase nás očekával velice silný soupeř, Mafie Tábor, tým, kterému jsme měli co oplácet. V první vzájemném duelu nás totiž porazil 5:2. Celé utkání jsme měli trochu víc ze hry, ale Mafiáni nás "vyučovali" v efektivitě. Zatímco my jsme zasypali brankáře soupeře sprškou střel, Mafiáni nekompromisně trestali naše i drobné chybičky. Honza Schmödl sice předváděl vynikající výkon, ale všechny naše kiksy "vyžehlit" nemohl. Opět se předvedl střelecký klan Joglů, když tentokráte zaskočil za svého bráchu Marcel, autor hatriku. Jen tak na okraj: všechny tři posily: Marcel Jogl, Aleš Walzer i  Pepa Čepička se předvedli ve vynikajícím světle a plně nahradili nejmenovaného  kmenového hráče, který je vůči svému týmu absolutně nekolegiální a nezodpovědný. Ale zpět k příjemnějším věcem. Nakonec dospěl zápas do samostatných nájezdů a zde opět zazářil Honza Schmödl, který oproti svému kolegovi v brance Mafie zneškodnil oba nájezdy.

V příším 7. kole nás čekají Mrníci Opařany a Florbal team Tábor, tzn. soupeři, kteří aspirují na přední pozice. A tak se nabízí otázka: Jak dlouho bude plánská spanilá jízda pokračovat?

 

Táborská florbalová liga

 

Konečná tabulka Táborské florbalové ligy 2008/9

Pořadí

 

V

VSN

PSN

P

skóre

body

1.

Delfíni Tábor

16

2

0

0

122

:

48

52

2.

Mrníci Opařany

14

0

1

3

94

Zpět

Vyhledávání